Keuken ASE III

2017

Ontwerp en uitvoering

Opdrachtgever particulier

Kenmerken: , , , , ,

Verbouwing van een woonhuis waarbij de wand tussen keuken en woonkamer is opengebroken om de woning tot een geheel te krijgen. De functionele indeling wordt compleet veranderd.

Opvallende elementen in deze keuken zijn gemaakt van gekleurd staal. Elementen in een neutrale context: een nis naast de koelkast en een verhoogd werkblad boven de tafel. De rest van de keuken is zo neutraal mogelijk uitgevoerd: basic vormen, zo min mogelijk naden en hoeken, effen en natuurlijke materialen. De keuze voor de lichte kleuren en rvs werkblad ondersteunt het neutrale uiterlijk.
De kasten zijn zoveel mogelijk laag gehouden om daglicht optimaal binnen te krijgen. Het werkblad wordt op deze manier goed voorzien van daglicht.

De bestaande hardstenen vloer wordt aangeheeld op de plaatsen waar de voormalige keuken gestaan heeft.

Een wandkast schakelt de keuken en de eetkamer. Achter deze wandkast bevindt zich de plaats waar de wand van de keuken vroeger aansloot op de buitenwand. Door de wandkast hier te plaatsen kan de doorbraak op een efficiënte manier worden afgewerkt, en de elektra punten worden weggewerkt in de wandkast.

De schuine lijnen in de stalen elementen zorgen voor overzicht: alle vakken in de elementen blijven goed bereikbaar en de wandkast houdt de loop- en zichtlijn tussen keuken en woonkamer intact.