Displaykasten Utrecht

2018

Ontwerp en Uitvoering

Opdrachtgever particulier

Kenmerken: , , , , ,

Displaykasten van staal, multiplex en linoleum.

In een woning in Utrecht is in een kleine woonkamer een kastenwand ontworpen. Er zit op die plek in de kamer een mooi en  authentiek raam. De kamer is in dit gedeelte van de woning relatief donker, het is dus zaak om het raam zo vrij mogelijk te houden. Het geheel is ‘luchtig’ van opzet met veel open ruimte waardoor het kamerdeel niet wordt dichtgezet en het raam volledig functioneel blijft. Verder is de kastenwand niet alleen in de  volledige breedte van de nis links naast de schoorsteen gemaakt, maar ook rechts van de schoorsteen. Hierdoor worden de twee gedeelten van de woning optisch bij elkaar getrokken  en oogt de woning ruimer. Het kleine kastje rechts wordt gebruikt als audiomeubel.

Er is veel aandacht gegaan naar de kleur en materiaalkeuze in combinatie met de bestaande vloer. Uiteindelijk is gekozen voor een frisse linoleum in combinatie met een donkerder hoog gedeelte.

 

fotografie: Hester Blankesteijn