Interieur Loftwoning

2022

Ontwerp en Uitvoering

Opdrachtgever: particulier

Kenmerken: , , , ,Ontwerp en uitvoering voor de begane grond van een interieur, waarbij de open keuken doorloopt in een lounge plek.

De keuken bevindt zich in het lagere, intiemere  gedeelte van de grote open ruimte, het lounge deel in het hogere gedeelte onder de vide. De overgang tussen de twee functies wordt gemarkeerd door een kas, waarin een olijfboompje staat.  Door de onderste lades in de keuken qua maat en materiaal (gelakt berken; houtnerf) via de kas over te laten lopen in de banken wordt de complete L-vormige begane grond één geheel. De kussens voor de banken zijn op maat gemaakt, uitgevoerd in linnen in een gelijke kleurstelling.

Keuken bestaat uit een wandkast (Fenix HPL in gelijke kleur als het lakwerk) met apparatuur en een eiland met bar. En een verlichte zwarte nis met een stalen rekje voor wijnglazen en kookboeken. Bij het uitwerken van de materialisering is veel aandacht uitgegaan naar de kleurstelling; om het ton-sur-ton effect te bereiken is voornamelijk onderscheid terug te vinden in de verschillende oppervlaktes door verschillend materiaalgebruik, de kleuren zijn zo veel mogelijk naar elkaar toe getrokken. Verder is veel rekening gehouden met akoestiek: zo is de bekleding tpv de bar uitgevoerd in notenhout waarachter vilt is geplaatst. Tussen deze latten konden de consoles ter ondersteuning van het dunne werkblad mooi verwerkt worden.