MAAKWERK ontwerpt en realiseert interieurprojecten, meubels en verbouwingen. 

Wie iets op maat laat ontwerpen hecht belang aan de ruimte waarin hij leeft en werkt. Een fijne plek om te verblijven is een plek die voldoet aan de eisen voor het gebruik ervan. Een ingreep in een ruimte, een verbouwing, of een integraal meubel is een duurzame investering, een investering die lang mee gaat, omdat het precies is wat je wilt.

Om op het juiste antwoord uit te komen op de vraag van mensen die naar ons toe komen gaat aan al onze projecten een kennismaking en een ontwerptraject vooraf. In dit traject wordt duidelijk wat we precies gaan maken en waarom. Daarmee krijgen onze klanten wat zij voor ogen hadden en maken wij iets waar wij achter staan.

MAAKWERK wil de essentie van een ruimte vatten en hierop inspelen dmv een ruimtelijke ingreep of meubel. Elk product heeft hiermee zijn eigen context, elk detail zijn eigen argument, en de producten worden hiermee persoonlijk.

MAAKWERK staat voor strakke lijnen, natuurlijke materialen, oog voor detail en ogenschijnlijk eenvoudige oplossingen. Ogenschijnlijk, omdat in de strakste ontwerpen veel aandacht gestoken wordt als het gaat om detaillering en realisatie. 

De leukste projecten doen iets met de beleving, de ruimte en het gebruik van de ruimte. Dit kan een effect zijn op grote schaal, maar ook iets dat in de kleinste details ontstaat. De kunst zit hem erin om in de ontwerpfase te formuleren welk effect we willen bereiken en daar op in te zetten.

Zo kun je een ruimte efficiënt willen benutten, maar ook een mooie lichtinval, hoogte of draagconstructie tot zijn recht laten komen. 

 

Werkwijze

Een opdracht begint bij de vraag van een klant: een eerste gesprek of bezichtiging op locatie, eens meedenken of juist een heel duidelijke briefing . Als er een klik is wordt er een debrief geformuleerd met daarin de vraag van de klant en een voorstel voor het traject. Natuurlijk is het te volgen traject afhankelijk van de vraag en de grootte, maar over het algemeen omvat dit een Voorlopig Ontwerp en een Definitief Ontwerp, al dan niet aangevuld met benodigde andere fases. Daarna begint de uitvoering en productie.

In het merendeel van de projecten wordt zowel de ontwerpfase als de uitvoering verzorgd door MAAKWERK. Dit kan zijn door zelf te produceren, of door bijvoorbeeld een aannemer te betrekken bij het traject.

 

Marlies Quack (1974) is in 2000 afgestudeerd als bouwtechnisch ontwerper aan de TUDelft, faculteit bouwkunde.

Daarna is zij gaan werken bij Erick van Egeraat als assistent ontwerper/gevelontwerper en bij Octatube als technisch ontwerper. Zij was tussen 2005 en 2019 als docent ruimtelijke vormgeving betrokken bij de opleiding Communicatie en Multimedia Design van AVANS Hogeschool in Breda.

Toch wilde zij niet alleen ontwerpen, maar ook produceren en met de verschillende materialen werken, omdat er nog zo veel door te ontwikkelen was in de productiefase: van definitieve detaillering tot het genereren van nieuwe ideeën voor volgende projecten. Een ontwerp was pas af als het als product tastbaar was. In 2010 heeft zij daarom MAAKWERK opgericht, een ontwerp- en produktie studio voor interieurs en meubels. Tussen 2010 en 2018 was dat vanuit Rotterdam, vanaf 2019 was dat vanuit Arnhem op de ‘Culturele Enclave Buitenplaats Koningsweg’. Uitgangspunt daarbij was dat alles dat ontworpen werd ook onder eigen beheer kon worden gerealiseerd. Daarbij worden al naar gelang het project en de grootte ervan daarom vraagt ook andere partijen ingeschakeld: een vast team van aannemers, constructeurs maar ook mede-ontwerpers en extra krachten in de productie.

In iedere situatie staat voorop dat de lijntjes kort blijven en contacten persoonlijk zijn, waardoor in elke fase eenvoudig kan worden bijgestuurd en geschakeld mocht dat nodig zijn.

 

Benieuwd? Vragen?

Breng gerust een bezoekje aan de werkplaats, Radarpad 40 (Buitenplaats Koningsweg) Arnhem