Interieur woonverdieping

2023

ontwerp en uitvoering

Opdrachtgever: particulier

Kenmerken: , , ,Akoestisch kernmeubel met stalen keuken

 

Ontwerp en uitvoering van 2 stalen keukenmeubels en een multifunctioneel kernmeubel dat de verschillende vertrekken op de woonverdieping verbindt, waardoor de woonverdieping 1 geheel vormt.

De stalen keukenelementen (het eiland en het wandblok) staan als losse objecten in de ruimte, waardoor de keuken een verblijfsruimte wordt met losse meubels en de functie van een keuken. Het eilandblok biedt plek om te koken en plek om aan te schuiven en iets te drinken. Het wandblok biedt ruimte aan de spoelbak en apparatuur.

Het kernmeubel is gepositioneerd rondom de dragende wanden en de tussenliggende trap. Deels wordt het meubel op deze manier onderdeel van de woonkamer, deels herbergt het meubel de kastenwand van de keuken, en deels vormt het meubel de balustrade rondom het trapgat.

Naast deze praktische invulling moest het meubel ook een deel van de oplossing vormen voor een akoestische puzzel: door de betonvloer en een groot glazen dakraam was de akoestiek niet optimaal. Door in de materialisering een reliëf toe te passen, in de vorm van een gefreesd sleuven patroon (deels dichtgezet met petvilt en deels open) verbeterde de akoestiek en ontstond het karakteristieke voorkomen van het kernblok. De sleuven vormen een aansluitend patroon rondom de gehele kern, waardoor het geheel meer bij elkaar getrokken wordt en het gevoel van een object op een open verdieping versterkt wordt.