Interieur keuken

2021

Ontwerp en uitvoering

Opdrachtgever: particulier

Kenmerken: , , , ,Wandblok met hoge kasten en een hoog werkeiland in staal. Werkbladen in marmer. Van te voren was al duidelijk welke opstelling hier gewenst was en dat er een eilandblok zou komen.

Uitdaging in het ontwerp en de uitwerking was dus met name om het geheel een eenheid te laten vormen en zowel de keuken als de omliggende ruimte met de spanten en het cassette plafond zo goed mogelijk uit te laten komen.

Het eiland is ontworpen en uitgevoerd in staal, gecoat in RAL6022, met ook stalen ladefronten. Dit staal komt deels terug in het wandblok.

Het gebruik van het staal in het eiland gaf direct aanleiding om het lange wandblok in tweeën op te delen. Het staal zou terug komen in het wandblok, zodat het eiland niet op zichzelf stond, en we vonden een tweede materiaal voor fronten van de overige elementen dat hier subtiel van verschilde, Forbo desktop linoleum conifer. Door de nuance in materiaal en een speciaal ontworpen detail voor de grepen dat in beide materialen binnen eenzelfde vormtaal kon worden uitgevoerd zou het lange blok optisch gebroken worden maar konden we de lengte van het blok en de ruimte toch behouden.

Resultaat is een functionele keuken die als ruimtelijk element de architectuur benadrukt. Al met al een fijne verblijfsruimte.