Keuken met eilandblok en hoge kast

2020

Ontwerp en uitvoering

Opdrachtgever: particulier

Kenmerken: , , , ,Verlaagde keuken met beloopbaar blad

 

Deze keuken in een CPO project in Rotterdam ligt verdiept in de woonkamer. Een monoliet eilandblok zorgt voor de scheiding tussen het eetgedeelte en de keuken, maar door de lagere ligging van de keuken blijft deze geheel onderdeel van de woonruimte. Het eetgedeelte is dubbel hoog: een vide verbindt de overloop met beneden. Een mooie aanleiding om hier een hoge kast voor te ontwerpen die de ruimte nog eens extra benadrukt. Uitgevoerd in berken met stalen elementen.

Een deel van het werkblad van de keuken functioneert als bordes voor de trap die intensief gebruikt wordt. Ook hier is gezocht naar een element dat de verschillende ruimtes in het huis met elkaar verbindt: de trapleuning loopt door tot boven het wandblok in de keuken, waar het een display functie heeft en waar er keukenspullen aan opgehangen kunnen worden.

Verder alles zo minimalistisch mogelijk: het betonblad is verjongd door de lades zo te detailleren dat ze deels voor het blad langs vallen als ze sluiten. Materialen zijn in een zo natuurlijk mogelijke mix gekozen.

fotografie Hester Blankesteijn