Keuken met verplaatsbaar eiland

2019

Ontwerp en uitvoering

Opdrachtgever: particulier

Kenmerken: , , , ,Keuken met verrijdbare eilandblokken

 

Opdrachtgevers wilden maximale flexibiliteit in de inrichting van hun keuken. Hun woning was nog in aanbouw toen we het ontwerptraject doorliepen, en de opdrachtgevers wilden de positie van het eiland pas definitief bepalen als ze de woning ook echt betrokken hadden, en bovendien ook daarna in verschillende situaties voor verschillende opties kunnen kiezen.

We kwamen uit op een eenvoudig wandblok met vaste apparatuur en spoelbak, en 3 verplaatsbare blokken: 2 voor opbergen en 1 voor oven en koffiemachine. Door tijdens de bouw de aansluitingen op meerdere plekken te laten aanbrengen is zelfs het verplaatsen van het ovenblok een simpele handeling geworden.

Gekozen is voor een eenvoudig en neutraal wandblok dat versmelt met de kern van de woning: de fronten van het blok en ook het werkblad zijn strak gedetailleerd met de kopse kanten van het multiplex als enig accent. Kleur van de wand is gelijk aan de kleur van de fronten.

Het rolmeubel daarentegen trekt de aandacht door kleur en detaillering. Hier is een smaragdgroen Hi-macs blad gebruikt in combinatie met enkele linoleum vlakken.

Daar waar het opbergen uit het zicht moet plaatsvinden zijn grijze kratten gebruikt.

fotografie Hester Blankesteijn