Loft interieur Amsterdam

2021

Ontwerp en uitvoering

Opdrachtgever: particulier

Kenmerken: , , , ,Dit interieur is ontworpen voor in het project ‘Buiksloterham stories’ van Olaf Gister Architects, een hoogbouwpoject in houtbouw.

De materialen uit de ruwbouw van dit project, met name het houten plafond, geven het gebouw een karakteristieke uitstraling.

Het interieur dat we ontwerpen moet hier qua materialisering op aansluiten en bovendien moeten de kastenwanden op zichzelf constructief zijn aangezien we de wanden uit de woning niet kunnen gebruiken om het gewicht van de kasten op af te dragen.

Opdracht bestaat uit het indelen van de L-vormige ruimte voor gebruik als woonkamer, werkkamer en eetkamer. Middenin de ruimte is al een keuken gepland. Het werkgedeelte moet bovendien veel boeken kunnen bergen.

In de werkkamer is de structuur, naar wens van de opdrachtgever, eenvoudig opgebouwd uit stalen staanders met bamboe planken. Enkele dichte metalen kastjes vormen de uitzondering op het ritme van de planken, schappen, en uiteindelijk ook de boeken. Het bureau is in dezelfde stijl uitgevoerd, met een stalen strook voor het wegwerken van kabels en het verwerken van verlichting en stopcontacten.

Voortbordurend op deze stijl komt in het gedeelte dat bestemd wordt als woonkamer een kast vol boeken en herinneringen, met opties voor het ordenen en open van structuur door de vormen van de  repeterende elementen: 4 verschillende units, gemaakt uit gevouwen staalplaat en in verschillende posities gedraaid en gekoppeld zodat een speels beeld ontstaat voor de schappen.

Een gesloten bamboe blok dient als basis voor de spullen die je liever wegstopt. De 3 staanders dragen het gewicht van de schappen. De ranke uitvoering van de schappen blijft goed zichtbaar.

In de eetkamer tafel  ‘Surf ‘