Roomdividers B&B

2021

Ontwerp en uitvoering

Opdrachtgever: De Adelaerthoeve

Kenmerken: , , ,De Adelaerthoeve is een monumentaal pand, gebouwd door de Duitsers in WOII, een vliegtuighangar vermomd als boerderij.

Het is door Atelier Blik deels verbouwd tot logies met 7 studio’s.

Om de ruimte in de studio’s goed te kunnen benutten kwam de opdrachtgever met de vraag 3 mulitfunctionele roomdividers te ontwerpen.

Ons voorstel was om 3 verschillende objecten te maken, een ‘familie’ van 3 dividers met vergelijkbare details. Elke divider met zijn eigen functies en vormen, die erop gericht zijn de ruimte zo goed mogelijk te verdelen in een slaapgedeelte en een leefgedeelte. De dividers vormen zo bijzondere design elementen in de ruimte.

Deze dividers bieden een scheiding in de ruimte, een displayoptie voor folders, optie tot extra verlichting, een eventuele plek om te ontbijten,  enkele schapjes om telefoon te kunnen opladen en boeken te kunnen neerleggen, mogelijkheid om kleding op te hangen, bergruimte voor borden en glazen en een plek voor een draaibare tv.

De dividers zijn opgebouwd uit stalen elementen, van elkaar gescheiden dmv eiken details. 2 dividers zijn uitgevoerd met een gravering die aansluit op het thema van de kamer.

 

foto’s door Hester Blankestijn