Wandkast

2017

Ontwerp en Uitvoering

Opdrachtgever particulier

Kenmerken: , , , , , ,Wandkast uit stalen boxen, berken multiplex, een stalen frame en transparant gekleurde acrylaat plaat.

In een lichte woning met autenthieke details contrasteert een strak vormgegeven hoekkast met de rest van de kamer. Door  een hoek in het midden van de kamer volledig voor de kast te benutten ontstaat een nieuwe plek tussen de zitkamer en de eetkamer voor boeken en display. Het gebruik van de hoek wordt benadrukt door schuine lijnen in de boxen op de lange wand ook terug te laten komen in de boxen op de zijwand.

De displayboxen in staal zijn asymetrisch uitgevoerd. Schuine lijnen in het ontwerp verbinden de losse units doordat de lijnen visueel doorlopen. Verder bepaalt de tussenruimte het aanzicht van de totale kast. In het stalen frame is de verlichting verwerkt, die de totale kast uitlicht. Het frame en de lage dichte kast verbinden de losse units tot één geheel. De acrylaatplaatjes vormen boekensteunen op plekken waar het staal door het gebruik van de schuine lijnen niet voldoende steun meer geeft om boeken neer te zetten. Op deze manier biedt het acrylaat funciotnele ruimte en accentueert het de schuine lijnen.

fotografie Hester Blankestijn